שיטות הדפוס המודרניות החלו את דרכן ביוון העתיקה, ככל הנראה. באזור כרתים נמצאה דסקית חמר בת אלפי שנים, שעליה מוטבעות דמויות בשיטה ייחודית שלא הייתה קיימת לפני כן. התגלית הזו מקדימה את המצאת הדפוס באלף שנה, לפחות, בהשוואה לדפוס שהיה בסין העתיקה. אבל הדפוס המודרני יותר החל בגרמניה, עם המצאתו של יוהן גוטנברג. מכבש הדפוס אִפשר להדפיס ספרים במיליוני עותקים, ולפטור את תושבי אירופה מאנאלפביתיות ומן הבערות.
מאז המאה החמש עשרה נשפך הרבה דיו במחוזות הדפוס, ולעולם הגיע גם תחום נוסף – עיצוב גרפי. בתחילה הגרפיקה הייתה נחלתם של ספרים בלבד, אך עם חלוף השנים היא שולבה גם בפוסטרים למטרות פרסומיות, בעיצובים שונים ועוד. למעשה, אם חושבים על כך לעומק, אפשר להגיד שגרפיקה התקיימה עוד הרבה לפני כן, בציורי המערות מלפני עשרות אלפי שנים.
אבל נחזור למאה העשרים.
בתחילת שנות השמונים, הדיגיטציה התחילה להביא את המחשבים אישיים לבתי אב בכל העולם. דיגיטציה זו השפיעה גם על הנעשה בעולם הדפוס והגרפיקה – מכונות דפוס בשיטות הדיגיטליות, החלו לצוץ כפטריות אחרי הגשם. כמו כן, בשנות השמונים העיצוב הגרפי עצמו עבר למחשב. לא עוד שרטוטים וציורים על גבי נייר, שכל טעות הכי קטנה בהם יצרה מחיקות על גבי מחיקות; אלא עיצוב דיגיטלי על גבי המסך, שבו ניתן לבצע שינויים בקליק.
בתי הדפוס של אז התחילו לחזות במהפכה הדיגיטלית והממוחשבת, ולא קפאו על השמרים. אם כבר, אז ההפך הוא הנכון. הטכנולוגיות החדשות שולבו בבתי הדפוס המודרניים, וכיום אין כמעט מוצר דפוס שאינו עובר תחת מחשב כלשהו, בשלב כזה או אחר. אבל אם חשבתם שכאן נעצרו בתי הדפוס – שוב טעיתם.
בראותם כי האינטרנט הוא במה מצוינת לשיווק, לפרסום ולמכירות, לפני כעשר שנים החל מיעוט מבתי הדפוס להקים אתרי אינטרנט לעצמו.
האתרים צמחו והתפתחו, עד שחלק ניכר מהם הפכו – בסופו של דבר – לבתי דפוס דיגיטליים ברשת. כיום ניתן לבחור מגוון רחב של מוצרים ושירותים אונליין, כגון עיצוב הזמנות לאירועים, ולשלוח אותם לביצוע דרך אתר האינטרנט. לאחר מכן ניתן לקבל את המוצר הסופי במשלוח או באיסוף עצמאי.
לא עוד ריצות מטורפות בין גרפיקאי לבית דפוס, או ישיבות בלתי נגמרות לקבלת סקיצות. היום הכול נעשה בפשטות, בקלות ובקליק.