באילו בעיות רפואיות יכולה רפלקסולוגיה לסייע
2,111 צפיות
רפלקסולוגיה הינה שיטה ברפואה המשלימה אשר מתבססת את אמונה עתיקה הטוענת כי לכל אחד מאיברי הגוף יש נקודה בכף הרגל שמייצגת אותו. ברפלקסולוגיה למעשה מבצעים טיפול באמצעות אותן נקודות בכף הרגל, כאשר השאיפה היא בעזרת לחיצות קטנות על נקודה של איבר מסוים להשפיע על האיבר עצמו. מחקרים מדעיים רבים בוצעו על שיטת הרפלקסולוגיה, חלקם תומכים בה וחלקם שוללים אותה מכל וכל, אך עם המציאות אף מחקר לא יכול להתמודד – מטופלים רבים אשר ניסו טיפולים בשיטה של רפלקסולוגיה מדווחים על שיפור משמעותי במצב שלהם, ולכן כיום רבים בוחרים בטיפול מהסוג הזה אשר יכול לסייע להם בבעיות רפואיות רבות בצורה בטוחה ומבלי להשתמש בתרופות או לבצע טיפולים מסוכנים.
למי יכול לעזור טיפול רפלקסולוגיה?
טיפול בשיטת רפלקסולוגיה יכול לסייע למגוון רחב של בעיות רפואיות ושל מצבים נפשיים שונים. במקרים בהם בל הבדיקות והצילומים הרפואיים תקינים, אל המטופל עדיין מעיד על כאבים שונים, הוא יכול לפנות לטיפול רפלקסולוגיה שעשוי להתגלות כיעיל מאוד עבורו.
עיקר התופעות בהן מטפלים בעזרת רפלקסולוגיה הן:
עייפות, חוסר אנרגיה או תשישות.
מתח ולחץ, וכן תחושות בגוף שיכולות להיגרם כתוצאה ממתח או לחץ נפשי כמו: שרירים תפוסים, חוסר שינה, קוצר נשימה, פעימות לב מואצות, כאבי ראש, ירידה ביכולת הריכוז וכדומה.
שינויים רגשיים ונפשיים.
כאב – במיוחד כאב אשר לא נובע מפציעה או מדלקת אשר מאובחנת באופן רפואי כמו כאבי מיגרנה, כאבי שרירים ופרקים וכדומה.
תסמונות שקשורות למערכת העיכול שהוגדרו כמעי רגיז: כאבי בטן, שלשולים, עצירות, צרבות, גזים ועיכול לא תקין.
הפרעות שקשורות לפעילות הורמונלית, כולל אי סדירות וכאבים שקשורים למחזור החודשי או בעיות בבלוטת התריס.
אנשים אשר סובלים מהתופעות הללו יכולים למצוא פתרון בטיפולי רפלקסולוגיה וכדאי להם לגשת לנסות, גם אם הם לא מאמינים בזה.
למי לא מתאימים טיפולי רפלקסולוגיה?
טיפולי רפלקסולוגיה לא מתאימים לאנשים אשר המצב הגופני שלהם מוגדר כלא יציב כמו אנשים לאחר התקף לב, לאחר ניתוח, לאחר תאונה או פציעה קשה או לאחר טיפול רפואי ממושך וקשה. בנוסף, לנשים אשר נמצאות בתחילת תקופת ההיריון כדאי להימנע מטיפולים רפלקסולוגיה, או לפחות להתייעץ עם רופא לפני שמבצעים אותם.
יתר על כך, חולי סרטן ואנשים אשר סובלים ממחלת עור בכף הרגל לא מומלץ להם לבצע את הטיפול – אין איסור לבצע אותו, אך עדיף שלא ובכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא קודם לכן.