הומאופתיה היא שיטת טיפול ייחודית המתפתחת וצוברת תאוצה מתחילת המאה התשע עשרה, עת פותחה על ידי רופא גרמני שניסח את עקרונותיה. בסיסה של השיטה מתייחס לכך כי כל אחד נושא כוח חיים רוחני המשפיע על התנהלותו הפיזית של הגוף. כאשר כוח זה סובל מהפרעה, פעילותו משתבשת וההשפעה על הגוף היא שלילית: התפרצות מחלות, זיהומים ודלקות, וכן תחושות רגשיות קשות כגון דיכאון, חרדות, ייאוש וכדומה.
בעוד שהרפואה המסורתית תבחר להתמודד עם תחלואות אלה על ידי שימוש בתרופות ותרכובות כימיות ההומאופתיה תציע אלטרנטיבה טבעית במטרה לטפל באותו רובד נפשי ורוחני שפעולתו השתבשה.
אנשים המגיעים למצב סיעודי מאופיינים במגבלות קשות בתפקודם. מצב סיעודי מוגדר כחוסר היכולת לתפקד באופן עצמאי ונמדד באמצעות הכלת המגבלה על לפחות שלוש מתוך שש פעולות יום- יומיות מוגדרות:
לקום ולשכב.
להתלבש ולהתפשט.
להתרחץ.
לאכול ולשתות.
לשלוט על הסוגרים.
ניידות.
כאשר מדובר בפעולות כל כך פיזיות, אשר מתלוות לתחלואות גוף של אדם קשיש ומאפיינות מצבים גריאטריים, אנשים מתקשים להאמין כי המזור ימצא בתכשירים הטבעיים וברפואה ההומאופטית, שלמרות שצברה תאוצה לאורך השנים והוכיחה את עצמה כמועילה לאוכלוסיות רבות מסוגים שונים, עדיין נתפסת כחדשנית ולא כאלטרנטיבה לרפואה הקונבנציונאלית.
יחד עם זאת, חשוב לזכור כי מחלות גריאטריות בכלל ומצב סיעודי בפרט, מושפעים לא מעט ממצבו הנפשי של הקשיש, וכדוגמת התרנגולת והביצה, גם משפיעים על מצבו הנפשי עד שאין להבחין מה קדם למה. אדם שהורגל להיות עצמאי ומתפקד ולאפשר לבני משפחתו להישען עליו, חש תסכול ההולך וגדל כאשר גופו מתחיל לבגוד בו, החל מהקשיים הקטנים ועד למוגבלויות התפקוד המאפיינות אדם סיעודי.
ישנם לא מעט טיפולים הומאופתים בעלי הצלחה מוכחת בטיפול במחלות כרוניות, דלקות פרקים, ומחלות אחרות המאופיינות כמחלות גיל הזהב. מטפלים מוסמכים ומקצועיים אף ידעו להמליץ על טיפול המשלב את פתרונות הרפואה הקונבנציונאלית המסורתית לצד הפתרונות המיטיבים של הרפואה ההומאופטית להשגת תוצאה מרבית ואפקטיבית. מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע מנוסה הן בתחום ההומאופתיה והן בתחום הטיפול בקשישים במצב סיעודי. המאמר נכתב על ידי חברת ליאן שירותי סיעוד