1) סוג האוזניות. ישנן בשוק אוזניות קשת. הן טובות למי אינו מרגיש בנוח עם גוף חיצוני באוזן. הקשת נוחה להרכבה ולהתאמה לראש, והיא נוחה מאוד. עוצמת השמע דרך האוזניות נמוכה יחסית, והן יותר קשות לאחסון. לעומתן יש אוזניות כפתור הממוקמות באוזן, שיתרונן הוא גודלן הקטן ועוצמת שמע חזקה. הן מצופות סיליקון וניתן להשיגן בתוספת קשת חיצונית. באוזניות תפס האוזניות מופרדות משאר המכשיר ולכן החלק הכבד יותר, הכולל את המשדר או המקלט והמקשים תלוי על הגוף או נמצא בכיס והאוזנייה עצמה קלה וכמעט ואינה מורגשת.
2) איכות השמע. כדאי לבדוק אם קיים מעבד אות דיגיטלי המנטרל רעשים חיצוניים כגון רוח ודיבורים מהסביבה. לתוצאה טובה יותר כדאי להשתמש במיקרופון כפול.
3) דופלקס מלא. זוהי האפשרות לקלוט ולשדר צליל בו זמנית. דבר החשוב ביותר למי שמייעד אוזניות אלחוטיות לשיחות.
4) טווח הקליטה. התקני הבלוטות' השונים נבדלים זה מזה באיכות ומהירות הצליל ובהעברת הזרם. טווח הקליטה של אוזניה הוא בין מטר ל100 מטרים.
5 זיווג למכשיר. אוזניות מותאמות לסלולרי בתהליך קצר התלוי בדגם. צריך לוודא שהאוזניה מתאימה לדגם.
6) NFC. טכנולוגיה התומכת בהעברת מידע בלי צורך בשינוי בהגדרות. אפשר להעביר מידע ולסנכרן אותו באמצעות מגע בין המכשירים בלבד בעזרת טכנולוגיה זו.
7) נוריות חיווי ומקשים. כדאי לבדוק את מיקום וסדר המקשים על האוזנייה (כוללים הגברת ווליום, כיבוי והדלקה) בכדי לראות מה נוח ואינטואיטיבי למשתמש. נורית החיווי מראה את מצב הסוללה, וצריך לבדוק האם רוצים אותה בולטת יותר או פחות. ישנה אפשרות למסך המראה את זהות המתקשר.
8) צלצול ורטט. ניתן לשמוע את הצלצול בדרך כלל ברחוב סואן, אך לעתים מעדיפים את אפשרות הרטט הבטוחה יותר.
9) קשת תליה ומשקל. אלה פרמטרים שמשפיעים על נוחות הנשיאה של האוזניה, וצריך לבדוק מה המשקל שאינו מעיק על המשתמש. כדאי לבדוק שקשת התליה יכולה להיות בשימוש לשתי האוזניים.
10) סוללה וטעינה. צריך לבדוק איזה סוג מטען מגיע עם המכשיר, אם זה כבל למחשב, מטען ביתי או מטען לרכב. כדאי לבחור מכשיר שנטען מספיק ל 8 שעות שיחה. סוללה חסכונית היא דבר חשוב מאוד ומאריך את משך זמן השימוש.
הערכה כללית של העלות בהתחשב בפרמטרים הרצויים צריכה גם היא להיעשות לפני החנות. אחרי שמחליטים מה הכרחי ומה רצוי, כדאי לבדוק את הגבול הכספי ולראות מה אפשרי.