כולנו מבינים את המשמעות של מצלמות האבטחה. תפקידן, מעבר לתיעוד ,הוא מניעתם של אירועים.
קחו לדוגמא את מצלמות המהירות בכבישי הארץ. אחד הנושאים שמרתקים את כולנו בשיחה עם חברים בעבודה או במיילים שנשלחים אלינו מדי פעם בפעם הוא אילו מצלמות מהירות באמת "עובדות" או סתם מוצבות שם על מנת להרתיע את הנהגים מנהיגה במהירות מופרזת. גם אם נדע את האמת- עצם קיומן של המצלמות גורם לנו להתייחס אליהן ולפעול בהתאם בין אם הן פעילות או לא.
מצלמות אבטחה גלויות בכניסה לבתי עסק או אלו המצלמות במעגל סגור את שקורה בתוך המבנה, מרתיעות ועשויות למנוע מעשה אסור. דוגמא נוספת להרתעה באמצעות מצלמות אבטחה מגיעה מעולם התוכן של הילדים והמשפחה שלנו.
מכיוון שיש היום מודעות גבוהה לנעשה בתוך הבית בעת שילדינו מבלים את רב שעות היום עם המטפלת, עצם רעיון קיומן של מצלמות האבטחה בביתנו ,עשוי למנוע מקרים מצערים.
למי זה מתאים?
כאמור, מצלמות אבטחה נמצאות היום כמעט בכל מגזר. בארגון גדול, בבית עסק קטן ואפילו בבית שלנו. סוגי המצלמות משתנים בהתאם לצרכים של כל לקוח. סביר להניח שאם נרצה להשגיח על המטפלת של ילדינו, נתקין מצלמת אבטחה מוסלקת (מוסתרת) אותה ניתן להתקין כמעט בכל אביזר בחדר כגון מנורת לילה, בתוך מסגרת של תמונה ואפילו , על אף שזה נשמע דמיוני, בדובי הורוד שעומד על השידה בחדר הילדים.
בבית פרטי או בבנייני מגורים נתקין מצלמות אבטחה שייעודן למנוע פריצות ומעשי ונדליזם. כמות המצלמות תשתנה ממקום למקום וכך גם מיקומן. נוכל להתקין מצלמה בכניסה לבניין כדי שנוכל לראות מי מצלצל אצלנו באינטרקום לפני שנלחץ על הזמזם ונפתח את דלת הכניסה.
דוגמא נוספת היא מצלמות אבטחה בבתי הספר. הצבתן של המצלמות גורמת לתחושת בטחון בקרב ההורים ששולחים את ילדיהם בבוקר. מצלמות האבטחה משוכללות דיין ומזהות התקהלות של אנשים באזור מסוים והדבר יכול למנוע אירועים מצערים "על חם".
לסיכום- מצלמות אבטחה יכולות לעזור בעצירה של אירועים, לתעד מקרים ולעזור בפתרון בעיות בין אם בבית או בבית העסק. תוכלו לשמור על "ראש שקט" ואולי אף למנוע מכם עוגמת נפש.