הדרכים המרכזיות בהן משתמשים באשראי פנים בנקאי הן בהלוואות לתשלומים, במשיכות יתר, בהלוואות רגילות לתקופות קצרות, אשראי במטבע חוץ וניכיון שטרות. הבנק מבטיח לעצמו את החזרת ההלוואות שנתן על ידי הלקוחות דרך שעבודים שונים, קבלת בטחונות להחזרתן ולעיתים אף בהגבלת חופש הפעולה של הלקוח ובצמצום כושר התמרון של האדם או העסק שמקבל את ההלוואה. ההלוואות שניתנות דרך כרטיסי האשראי הבנקאיים יוצרות כוח חדש במשק מאחר וההלוואות מופיעות גם כפיקדונות לפי דרישה בהתחייבות הבנק, ולכן הן חלק מהיצע הכסף של הכלכלה. אשראי בנקאי נמצא בפיקוחו של הבנק המרכזי אשר קובע את היקפו לפי המדיניות המוניטרית.
אשראי בנקאי מונפק עבור לקוחות פרטיים ולקוחות עסקיים על ידי הבנקים השונים. לרוב, האשראי ניתן כהלוואה כנגד הצגת בטחונות או כסמכות הבנק לצמצם את חופש הפעולה של הלקוח בחשבון הבנק שלו. ישנם מספר גורמים המשפיעים על הביקוש לאשראי המופק על ידי הבנק. הגורם הראשון הוא המצב הכלכלי אשר משפיע על רצון הציבור ללוות כסף ועל רצונם של הבנקים להלוות אותו. הגורם השני הוא כמות המזומן הנמצאת במחזור ומהירות המחזור. גורם שלישי הוא שיעור הנזילות שהבנקים חייבים להחזיק והאם יש להם גירעון או עודף בנזילות. כל אלו משפיעים על הביקוש.
מדוע כדאי להנפיק כרטיס אשראי פנים בנקאי?
מועד החיוב – בכרטיס אשראי פנים בנקאי, הבנק גובה את סכום כלל העסקאות שהתבצעו בכרטיס בסיומו של כל חודש, והבנק הוא שמעביר באופן מיידי את התשלום לחברת האשראי. באשראי חוץ בנקאי, בשונה מאשראי בנקאי, יש להמתין כחמישה ימים כדי שמסגרת האשראי תתפנה חזרה, כך שמסגרת האשראי תפוסה בינתיים ולא ניתן להשתמש בה.
מסגרת האשראי – בכרטיס אשראי פנים בנקאי הלקוח הוא שיכול לקבוע את מסגרת האשראי שלו (באישור הבנק). בכרטיס אשראי חוץ בנקאי לא ניתן לעשות זאת מאחר והבנק הוא שקובע עבור הלקוח את מסגרת הכרטיס.
שירותי הבנק – כרטיס אשראי המונפק על ידי הבנק חוסך את הצורך בשיחות טלפון, בשליחת פקסים, במילוי טפסים ובמעקב אחר הסטטוס של הכרטיס עם חברת האשראי החיצונית, כל זה מאחר והבנקאי עושה את השירותים הללו עבור הלקוח.