הסביבה בה אנו חיים משתנה בקצב מהיר, ונדמה שרוב האנשים מכירים את הסביבה האורבאנית בלבד, ולא מביעים כל עניין או מודעות לגבי הסביבה הטבעית שלנו, שמהווה את הבסיס לכל הבניה והפיתוח.
מהמשאבים לבנייה ולפיתוח, ועד להשראה מהטבע, הכול מגיע מהסביבה שלנו, והגנת הסביבה היא בעצם סוג של הגנה עצמית, שימור המשאבים הטבעיים והכול-כך יקרים שלנו בשביל העתיד שלנו ושל ילדינו.
הרעיון שאנו נגן על הסביבה נראה לעיתים מעט אבסורדי. הסביבה, הדבר האבסטרקטי והכול-כך גדול הזה דורש הגנה מאיתנו? ממני?
העניין פשוט הרבה יותר ממה שאנו מדמיינים, והיכולת שלנו להשפיע היא כוחו של יחיד, וכוחם של ההמונים, המורכבים, בסופו של יום, מהרבה מאוד בודדים.
מהלכים ראשוניים בהגנת הסביבה
המהלך הראשון בהגנת הסביבה הוא הבנה וידיעה. להבין שהאוויר שאנו נושמים, המים שאנו שותים, והאוכל שאנו אוכלים, כל אלו הם תוצר ישיר של הסביבה שלנו, ואיכותם, שלא לדבר על זמינותם, תלויים ביכולת שלנו להגן עליהם.
כשאנו פותחים ברז לקבל מים, חשוב לדעת ולזכור מאיפה המים מגיעים, וכמה אנרגיה מושקעת בהם בכדי שיגיעו עד לברז שלנו, ועד כמה שהם לא מובנים מאליו, בייחוד במדינת ישראל. המים יכולים להיגמר. ומה אז?
אחרי הלמידה והעלאת המודעות על הנושאים השונים הקשורים באיכות הסביבה, יש לפעול בצורה פשוטה או מורכבת, בהתאם לנכונות והזמינות שלכם.
מה עושים?
להגנת הסביבה יש ארגונים שונים ואינדיבידואלים הפועלים במגוון מישורים שונים, ואתם יכולים לפעול במישור המתאים לכם ביותר. בחיי היום יום שלכם תוכלו להתחיל ממניעה – כלומר להימנע מצרכנות עודפת ובזבוז משאבים.
לקנות ולצרוך פחות זה המהלך הראשוני. המהלך השני הוא בחירה במוצרים הנכונים, שמשתמשים בפחות משאבים, פחות אריזות פלסטיק, ויותר בריאים לסביבה ולכם כאחד.
מעבר לכך, החיסכון בבית מתחיל בחיסכון בחשמל ובמים,
מה שאומר שאתם גם שומרים על איכות הסביבה וגם חוסכים בהוצאות החודשיות שלכם, כך שאתם מרוויחים פעמיים.
למי שיש יותר זמן ורצון להיכנס לפעולה כמגן סביבתי יכול להצטרף לאחד מהארגונים הרלוונטיים ולתת יד למאבק לשימור הסביבה.