הסתובבתם במעגלים סביב אותו הרחוב בחיפוש אחר חניה והנה הופ- התמזל מזלכם ומצאתם חניה-כחול לבן! אתם בתמימותכם מחנים את הרכב ובטוחים כי הסדרתם כמו שצריך את נושא התשלום, כי מדובר באזור חניה בו מותר לחנות והנה אתם חוזרים אחרי מספר שעות לרכב שלכם ודו״ח חניה מוצמד לשמשה. מבאס, מתסכל, שוב נפלתם בפח אבל אין ברירה, צריכים לשלם את הדו״ח.
סיטואציה זו היא דוגמא למה שקורה למאות אם לא אלפי אזרחים ברחבי הארץ מדי יום מה שמכניס סכומי כסף אדירים לעיריות השונות. לא הייתם מעדיפים לחנות בחניון וכך במקום לשלם במקרה הטוב 100 שקלים על הדו״ח שקיבלתם ובמקרה הרע עוד כמה מאות שקלים על גרירה, פשוט לשלם בין 10-50 שקלים על חניה מוסדרת. כך אתם יודעים שהרכב שלכם נמצא במקום בטוח, כי אין סיכוי שתקבלו דו״ח וכי הוא יימצא בדיוק במקום שחניתם אותו לפני שעות בודדות. חניונים מהווים פתרון חניה מצוין וכל מה שעליכם לעשות בתור נהגים הוא לאתר את החניוניום הזולים או אפילו אזורי חניה בחינם המוגדרים ומזוהים כאזור חניה מותר.
חניונים - חוסכים לנו זמן רב וכסף
קיימים כל מיני סוגים של חניונים ברחבי הארץ חלקם בבעלות עירונית וחלקם בבעלות פרטית. לא רק שהחניה בחניונים חוסכת לנו זמן רב בחיפוש אחר חניה ברחוב, פעמים רבות היא גם חוסכת לנו בעלויות. אז איך עושים את זה נכון?. טרם את מחליטים לחנות בחניון, בדקו את התעריף (על פי חוק התעריך חייב להיות כתוב על גבי שלט בכניסה לחניון). יש חניוניום שהתעריף שלהם נקבע על פי שעה אחת ואז על כל רבע שעה, חצי שעה או שעה נוספת אתם מוסיפים עוד כסף ולכן חניונים אלו לרוב מתאימים לחניות קצרות של בין שעה לשעתיים. לעומת זאת, פעמים רבות אותם חניונים מציעים תעריך קבוע העומד על בין 40-80 שקלים לחניה יומית, כך שאם אתם יודעים שאתם מחנים את הרכב שלכם לכל היום, אולי שווה לשקול זאת בחיוב. המחירים משתנים בהתאם לעיר שבה אתם מחנים, בהתאם לביקוש בחניה ובהתאם לסוג החניון (פרטי או בבעלות של העירייה). לרוב, לתושבים של עיר מסוימת יש הסדרים והנחות באזורים ספיציפיים באותה עיר ולכן כדאי להיכנס לאתר האינטרנט של העירייה אליה אתם שייכים וכך להוזיל משמעותית את עלויות החניה שלכם במאות שקלים בשנה.