ניתן לשמוע מושג זה בתדירות מאוד גבוהה ומאנשים רבים ואפילו בטלוויזיה! מדובר על סכום כספי, אשר מועבר באופן חודשי לאפוטרופוס של הילדים המשותפים על ידי ההורה שאיננו האפוטרופוס של הילדים. כלומר, במקרה של גירושין, אם הילדים נשארים אצל האמא, האב מחויב בתשלומי מזונות לילדים. תשלומים אלה, משולמים לאמא והיא רוכשת בעזרתם דברים שנדרשים בשביל הילדים לדוגמה, מזון, תרופות, ביגוד חינוך ועוד.
כמובן, זו הייתה רק דוגמה והדברים בהחלט יכולים להיות הפוכים, כך שהאבא יהיה המשמורן של הילדים והאמא תשלם לאבא מזונות ילדים.
חוקים כלליים לגבי מזונות ילדים
כל הורה ביולוגי, שאיננו המשמורן של הילד חייב בתשלום מזונות לילד. גובה המזונות נקבע בהתאם לצרכי הילד וגובה ההכנסות של ההורה. על ההורה המשלם להשתתף בהוצאות הדרושות למען גידול הילד בכבוד כמצוין לעיל.
ישנם מקרים יוצאי דופן. לדוגמה, מקרים בהם גובה השכר של משלם המזונות משתנה ויש לעשות התאמה בין השכר החדש לבין גובה המזונות שיש לשלם עבור הילד. כמו כן, קיימים גם מקרים של משמורת משותפת, בהם שני ההורים חולקים את הזמן עם הילד באופן כמעט שווה. במקרה כזה, גובה המזונות יהיה בדרך כלל נמוך יותר מאשר במקרים של משמורן אחד.
מקרי קצה
אמנם אחוז הגירושין הוא גבוה ואנשים רבים עסוקים בענייני מזונות ילדים, אך לעתים ישנם מקרים יוצאים מן הכלל כגון: התנגדות האב להולדת הילד, פשיטת רגל של החייב במזונות הילדים, צורך בתשלום מזונות מעל הגיל הנקוב בחוק, ילדים בעלי צרכים מיוחדים ועוד.
בכל המקרים האלו חשוב יותר מתמיד להתייעץ עם עורך דין לענייני משפחה ולבדוק את האפשרויות ללא קשר לצד של המתרס בו אתם נמצאים. מערכת המשפט באה לפני הכל לטובת הילדים ולכן מתחשבת ביכולות של הוריהם.