חומר של חברת "דופונט" המציאה בשנות ה-50. הומצא כדי לתת מענה לשוק המשטחים של ריהוט (לא של ריצוף). עשוי משילוב של מחצב טבעי (תחמוצת אלומיניום) ומאקריליק. על אף שהוא נראה כמו יציקה מקומית- הוא מגיע בלוחות (שיוצקים במפעל) של 76*360, עובי 13 מ"מ (בארה"ב ובקוריאן מחזיר האור ישנו עובי של כ4 מ"מ).
מה מיוחד בקוריאן לעומת אבן קיסר?
הומצא לצורך של משטחים, תחילה הוא היה נמכר כמשטח פשוט. תכונותיו הבסיסיות קשורות לשימושיו: דופון רצתה להציע חומר עם תכונות חזקות וטובות שאינן נמצאות באבן, בגרניט וכדומה.. משטח קשיח והומוגני(ללא ציפוי), לא מחלחל ולא סופג (לכן הוא הגייני), חיבורים לא מורגשים (מוצמד בעזרת דבק ואז מלטשים), לא רעיל, ניתן לכיפוף בחום(דבר אשר נותן לו את המראה של יציקה), עמיד בחום, שקוף, צבעים לא דוהים. במגזר החרדי הוא נחשב כשר מכיוון שהוא לא סופג אליו את החומרים הנמצאים עליו. בעיקרון הוא חומר מט, אך ככל שמשייפים יותר הוא מבריק יותר (השיוף הוא יחסית סיזיפי והברק אינו גבוה).
לקוריאן יש כמות גדולה של גוונים, הומוגני וחלק. פתרון לרגישות לחום: ניתן להשקיע מוטות ברזל כמו תחתית של סיר.
קוריאן מעבדים שאותם מכשירים שמעבדים עץ, קוריאן מטופל במפעלים המתמחים בקוריאן ולא במפעלים שעוסקים בעץ. נעשה ע"י ספק מורשה של חברת דופון. בדרך כלל הרהיט עצמו עשוי מעץ סנדוויץ ועליו מונח משטח הקוריאן, אך זה לא מחייב וישנם רהיטים שלמים שעשויים מקוריאן.
בעזרת מכונת קידוח של נגר, ניתן לעשות קידוחים מקומיים אר פותרים התאמה לשקעים ועוד בעיות הצצות בשטח.
בשנים האחרונות מדברים על קוריאן לא רק כמשטח אלא גם כחומר לעיצוב וכיפוף של אלמנטים אמורפים וגמישים. ניתן לחתוך קוריאן בעזרת CNC, דבר המקל גם על העבודה איתו. ניתן גם להדפיס על קוריאן דבר אשר מגוון את השימוש בו).
הקוריאן בצבעו הבסיסי הוא לבן, מעבר לזה מעורבים פגמנטים של צבעים, ככל שהצבע יותר ככה (שחור לדוגמא) הוא יותר רגיש. הרגישות יכולה לבוא לידי ביטוי בחיבורים שיראו פחות אסתטיים.
הקוריאן עולה כ-20% יותר מאבן קיסר, הוא אינו חומר זול.
החיסרון הגדול שלו הוא שהוא נשרט (לא כמו אבן קיסר), ניתן לחדש אותו בעזרת ליטוש.
יתרון נוסף שכאשר המשטח נשבר, ניתן להדביק את החומר וכך כמעט לא ניתן להבחין בשבר ובהדבקה.