עמותה לא יכולה לקום כך סתם בעקבות הרצון שלכם לפעול על מנת להטיב עם החברה, אלא עליכם לקבל אישור רשמי על פועלכם. על כן, עליכם להגיש בקשה רשמית המבוססת על טפסים ואישורים שונים. חשוב לזכור, כי על מנת לקבל את האישור לפתיחת העמותה שלכם, עליכם לעמוד במספר תנאי סף נדרשים, כאשר אחד מהם הוא מילוי נכון של הטפסים הרלוונטים לבקשה שלכם. זיכרו – מילוי לא נכון של הטפסים יעכב אתכם באישור העמותה שלכם, ויכול לדחות את פתיחת העמותה שלכם שוב ושוב. על כן, עשו זאת על הצד הטוב ביותר ועקבו אחר ההוראות הנדרשות.
מה שחשוב לזכור אפילו יותר הוא את העובדה כי לא מדלגים על שום שלב חיוני בדרך. הגשה פורמלית לפתיחת עמותה היא ממש כמו חוקי ברזל שלא ניתן לשבור אותם או לקצר אותם. כל סעיף בטופס הבקשה לפתיחת העמותה רלוונטי לכולם, וגם אליכם. לעתים ניתן לחשוב כי ישנם סעיפים שונים שניתן לפסוח עליהם, שישנם מסמכים שיהיה ניתן להגיש במועמד מאוחר יותר וכדומה. אם אתם רוצים שהבקשה שלכם תטופל במהרה ועל הצד הטוב ביותר, דאגו להגיש את הטפסים השונים כפי הנדרש מבלי לעגל פינות.
לעתים, תידרשו להציג מסמכים שונים הנוגעים לתחום העמותה שלכם. עמותות כיום פועלות במגוון תחומים ונושאים, ולכל תחום יש את הסעיפים הרלוונטים לו. רגע לפני שאתם בטוחים כי יש ברשותכם את כל הנדרש, כדאי לוודא כי הגשתם את הטפסים הרלוונטים לעמותה הספציפית שלכם. ללא הגשה של כל המסמכים הרלוונטים, הבקשה שלכם עתידה להדחות וכך למנוע מכם את פתיחת העמותה שלה אתם כמהים כבר זמן רב. לכן, חשוב לבדוק טרם ההגשה איך רושמים עמותה על הצד הטוב ביותר.
זיכרו, פתיחת העמותה שלכם היא במידה רבה הפנים שלכם ואבן הפינה הראשונה שאתם מניחים בדרך להגשמת החזון שלכם. מדובר על שלב קריטי ביותר בדרך, שמשקף במידה מסוימת אתכם ואת הרצינות שלכם. המטרה שלכם היא להצטייר כאנשים רציניים, שבכוחם אכן להשפיע לטובה על החברה. היכנסו ברגל ימין אל הפרק החדש בחייכם, ופתחו את העמותה שלכם כנדרש ללא כל פשרות. בהצלחה!
המאמר באדיבות צוות המרכז למלכ"ר