לא לחינם החוק קבע כי בכל בית ספר בישראל, חובה תמיד שיהיה ציוד כיבוי אש ולעתים אף יש חובה בהתקנה של מערכות כיבוי אש. יש לזכור כי בתי הספר הם מקומות רגישים מאד - יש בהם הרבה מאד ילדים אשר דורשים השגחה, ואילו סכנת השריפה היא משמעותית מאד - בין אם מדובר על תאונות שונות, ניסיונות ממשיים לפגיעה, ובעיות אחרות. כמובן שהסכנה היא עצומה משום שזה קשה מאד לפנות את הילדים ובמקביל לכבות את השריפה, ולכן חשוב שתמיד יהיה ציוד זמין שהצוות החינוכי ידע איך לתפעל אותו. כמובן שחובה להבין על איזה ציוד מדובר, איך זה פועל, והאם נעשו הבדלים בין הציוד בעבר לציוד כיום.
החשיבות של בחירת הציוד המתאים
איזה ציוד דרוש לבתי ספר? - יש לשים לב כי ציוד כיבוי אש זו הגדרה רחבה מאד. נכון להיום, לפי התקנות של הרשות לכיבוי והצלה, חובה שהציוד יכלול שני ברזים לפחות, אליהם אפשר לחבר זרנוקים. תפקיד הברזים הוא כמובן, לספק מים בשפע שיעזרו לכבות את השריפה. נוסף על כך חובה שיהיה מותקן גלגלון בארון לכיבוי אש. הגלגלון הוא בעצם צינור ארוך במיוחד, שמאפשר לכבות את האש גם במרחק גבוה יחסית מהארון עצמו, וניתן לקחת אותו במהירות ובקלות למוקד השריפה. חובה בנוסף שיהיה גם מטף אבקה - אחד או שנים, תלוי בגודל שלהם. מדוע חובה שיהיו מטפי אבקה? משום שיש שריפות שעבורן המים לא יעזרו בכיבוי, ויש אף סכנה שהם ילבו את האש עוד יותר. במקרים הללו, מטפי האבקה עוזרים לחנוק את החמצן ובכך לכבות את האש במהירות. חובה כמובן שכל הציוד יהיה בתוך ארון כיבוי אש זמין לחלוטין, שיהיה בכל קומה, וכן באזורים עם ריכוז גבוה של תלמידים כגון אולם הספורט, הספרייה, וכיו"ב.
האם קיים הבדל בציוד הנדרש כיום מאשר בעבר? - בכל מה שנוגע לאחזקה של ציוד כיבוי אש, אין המון הבדלים מאשר בעבר - יש אולי יותר זמינות של ברזי כיבוי ,אבל בעקרון לא חל שינוי מהותי. היכן כן חל שינוי מהותי? פשוט מאד - בהתקנה של מערכות כיבוי אש. כיום, יש אפשרות להתקנה של מערכות אוטומטיות לכיבוי אש אשר מבוססות על ספרינקלרים שממוקמים בתקרה. ברגע שיש זיהוי של אש ו/או עשן, המערכות הללו נכנסות לפעולה.
הציוד כתחליף למערכת
יש לשים לב כי החוק אמנם מחייב התקנה של מערכות כיבוי אש במידת האפשר, אבל ישנם בתי ספר שאין להם את התשתית המתאימה, או שעבודות ההתקנה עלולות להיות רק בעתיד. במקרים הללו, החוק מתיר שתהיה תוספת של ברזים לכיבוי אש - אבל אז חובה שהם אכן יהיו זמינים תמיד לפי הגדרת החוק, ובכל מקרה מדובר על תוספת לציוד הקיים ולא תחליף. הרעיון הוא כמובן - שתמיד שומרים היטב על הילדים.