5 טיפים חשובים לכל מי שמבצע רילוקיישן לחו"ל
1,955 צפיות
די, נמאס מהחום הדביק, מהצפיפות המחניקה, מהפקקים המטריפים. פוליטיקאים, תורים, מלחמות, צפירות. למדינה הזו יש לא מעט חסרונות, ובשנים האחרונות מסתבר שיש לנו גם ארץ אחרת. אפילו כמה. אם נקרתה בידכם ההזדמנות, ביצוע רילוקיישן הוא רעיון נהדר. להרחיב אופקים, להתרחק מהמקום המוכר והנוח – מקסימום תגלו שאין כמו בארץ. לא חסרים יעדים: חברות רבות שולחות את עובדיהן לארה"ב ולמזרח. בקרב הצעירים, רבים מעדיפים דווקא רילוקיישן לברלין: עיר יפהפייה, תחבורה ציבורית נוחה, מזגן מהשמיים. מה צריך יותר? רגע לפני שאתם אורזים מזוודות, קבלו 5 טיפים לביצוע רילוקיישן לחו"ל.
סעו לבקר
לפני שאתם עושים מהלך כל כך דרמטי, חובה לבקר במדינה אליה אתם עוברים. נסו ללמוד כמה מילים, להתרועע עם המקומיים, להבין את הלך הרוח הכללי. אם התרבות אינה מסקרנת אתכם, אין לכם מה לחפש שם.
קבעו פגישה עם יועץ מס
גביית המסים מאזרחים זרים שונה בכל מדינה, מן הסתם. אבל גם את חוקי המס בארץ צריך להבין כל מי שעומד בפני ביצוע רילוקיישן. תכנון נכון של ימי השהייה בביקורים בארץ, למשל, עשוי לחסוך לכם הרבה תשלומים למס הכנסה ולביטוח לאומי.
ביטוח רפואי
אנחנו רגילים לקבל את הביטוח הרפואי כמובן מאליו, וזה נהדר. ישראל היא מדינה בה ביטוח רפואי הוא חובה לכל אזרח, והמדינה אף משתתפת בעלויות. יש לקחת בחשבון שלא בכל מקום זה כך, וביטוח רפואי סטנדרטי עלול לעלות לכם לא מעט כסף, למשל במקרה של מעבר לארה"ב. אם תעשו רילוקיישן לברלין לעומת זאת, אתם די מסודרים.
התחילו מחדש
לא משנה כמה אתם קשורים לשידה שעברה בירושה מסבתא, השאירו אותה בארץ. אף על פי שבדרך כלל העבודה מממנת את משלוח הציוד האישי, ההובלה עשויה לארוך חודשים, ולא בטוח שהדברים שלכם ימצאו את עצמם במדינה חדשה. ביפן, למשל, תגלו שהדירות קטנות במיוחד ואין מקום אפילו למיטת הקווין סייז הצנועה שלכם.
אל תעברו אם לבן הזוג אין תעסוקה ראויה במקום
אם אתם מחפשים תירוץ להיפרד ואינכם מוכנים להודות בכך, חסכו לעצמכם ולבן\בת הזוג שלכם את הסבל. הקריירה חשובה, אבל היא אינה הדבר היחיד. בחודשים שלפני ביצוע הרילוקיישן, עודדו את בן\בת הזוג לרכוש מקצוע או תחביב שאפשר לעסוק בהם באמצעות האינטרנט. אל תסמכו על ההתלהבות מהעיר החדשה, או על הקהילה היהודית שתספק תעסוקה. דרוש יותר מזה כדי להתחיל מחדש במדינה זרה.